Συστήματα ασφαλείας

 

Μια μονάδα συναγερμού είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση εισβολής - παράνομης εισόδου - σε ένα κτίριο ή περιοχή, με σκοπό την προστασία από κλοπή ή υλικές ζημιές, καθώς και την προσωπική προστασία από εισβολείς.  Τα συστήματα συναγερμού δεν εξυπηρετούν μόνο την προστασία διάρρηξης. Αν συνδυαστούν με  με ειδικούς ανιχνευτές  μπορούν επίσης να παρέχουν προστασία από κίνδυνο πυρκαγιάς, καπνού, μονοξειδίου του άνθρακα κτλ. Συστήματα συναγερμού μπορεί επίσης να συνδυαστούν με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης επιτήρησης, ώστε ταυτόχρονα με την ειδοποίηση εισβολής να καταγράφει αυτόματα τις δραστηριότητες των εισβολέων ενώ μπορούν να διασυνδεθούν με συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Βασική δομή ενός συστήματος συναγερμού
 

  • Μονάδα ελέγχου : Ο «εγκέφαλος» του συστήματος, διαβάζει τον αισθητήρα εισόδου, ανιχνευτές κίνησης, αισθητήρες,  πληκτρολόγια - χειριστήρια για την όπλιση-αφόπλιση , και μαγνητικές παγίδες. 
  • Αισθητήρες: Ηλεκτρονικά εξαρτήματα  για την ανίχνευση εισβολών. Αισθητήρες μπορούν να τοποθετούνται στην περίμετρο της προστατευόμενης περιοχής, μέσα σε αυτή, ή και τα δύο. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τύποι  αισθητήρων, οι οποίοι επειλέγονται πάντα με την ιδιαιτερότητα του χώρου που θέλουμε να ασφαλίσουμε.
  • Προειδοποιητικές συσκευές (σειρήνες): Αυτές δείχνουν μια κατάσταση συναγερμού.  Οι σειρήνες εξυπηρετούν τους σκοπούς της ειδοποίησης για την εισβολή, και την αποτροπή των διαρρηκτών.
  • Πληκτρολόγια: Μικρές συσκευές, τυπικά επιτοίχιες, μέσω των οποίων γίνεται δυνατή η επικοινωνία του χρήστη με το σύστημα.  Διακρίνονται σε Led, Icon, LCD και αφής.

Οι συναγερμοί μπορούν να ειδοποιήσουν για μια ενδεχόμενη εισβολή, εκτός από το ίδιο το σύστημα, συχνά σε συνδυασμό με ένα κέντρο λήψεως σημάτων. Σε περίπτωση συναγερμού, η μονάδα ελέγχου ειδοποιεί τον  κεντρικό σταθμό παρακολούθησης ο οποίος με την σειρά του ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη , την αστυνομία κτλ. . Τέτοια σήματα μπορούν να μεταδοθούν μέσω των τηλεφωνικών γραμμών, Internet, GSM, GPRS.

Όλα τα Συστήματα που σας προτείνουμε επιλέγονται από τα έμπειρα στελέχη μας, με βάση τις προδιαγραφές και τις διεθνείς πιστοποιήσεις. Προμηθευτές μας είναι μεγαλύτεροι οίκοι της Αμερικής, του Καναδά και της Ευρώπης.

 
  •  
     
  •